Ектор Хіменес-Браво

Останні новини

ВІДЕО

ДЕТАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ

Ектор Хіменес-Браво – особистість, що має глибокі знання у сфері кулінарних шедеврів. Розпочавши свій шлях як мийник посуду, хлопець з Колумбії досяг приголомшливої кар’єри не лише на батьківщині, але й проявив себе у США, Канаді та Україні. На даний момент колумбійський красень визнаний одним з кращих кухарів світу та продовжує розвивати свою діяльність у Києві.

Дитинство та юність

 

Ектор Хіменес-Браво народився 14 січня 1972 року у місті Букараманга, що в сонячній Колумбії. У ті роки країна, де панували наркокартелі, була бідною, і сім’я Ектора не могла дозволити собі навіть телевізор. Мати майбутнього шеф-кухаря намагалася створити смачні страви з простих продуктів, що були в холодильнику, і її син, спостерігаючи, як з нічого народжуються кулінарні витвори мистецтва, ще в юному віці вирішив, що стане видатним кухарем.

У шкільні роки хлопчик почав живо цікавитися малюванням, проте професію художника не обрав, а, склавши іспити, успішно вступив до школи кулінарного мистецтва в Боготі. В юності молодий чоловік почав накопичувати досвід, працюючи в місцевих ресторанах.

Ектор Хіменес-Браво

Кулінарія та телебачення

 

Після навчання Ектор, сповнений енергії та ентузіазму, влаштувався мийником посуду. Він працював без вихідних, спав по п’ять годин і все одно міг собі дозволити хіба що оренду ліжка. Захоплений мрією стати творцем високої кухні, провінціал спостерігав за роботою команди кухарів, схоплював та запам’ятовував, поки йому врешті-решт не довірили приготування салатів.

Протягом наступних трьох років латиноамериканець готував їжу в престижних закладах колумбійської столиці, а потім влаштувався викладачем у Національну кулінарну академію в Медельїні. Незабаром на незвичайні здібності кухаря звернули увагу закордонні експерти, і біографія Хіменеса-Браво зробила новий поворот — 27-річний хлопець став готувати вишукані страви для мешканців елітного готелю «Хілтон» у Бостоні.

Високоповажна праця вселила в колумбійського сільського жителя самовпевненість, і ось він вже отримав пропозицію від канадського п’ятизіркового комплексу Brookstreet Hotel and Resort. Саме під час роботи в Оттаві Ектор знайшов свій особливий стиль під назвою Nuevo latino, в якому гармонійно поєднав кращі аспекти азійської, французької та латиноамериканської кулінарії.

У 2006 році виходець з Букараманги оформив громадянство Канади та несподівано для себе погодився на роботу в Росії. Його новою професійною зупинкою став петербурзький готель Radisson SAS Royal Hotel. Завдяки колумбійському кухарю заклад у ці роки заслужив від журналу TimeOut престижну відзнаку Best Hotel Restaurant Award.

Ектор Хіменес-Браво

Згодом Хименес-Браво зосередився на вивченні кулінарних відтінків східної кухні, відвідав з робочими візитами Сінгапур, Гонконг та Мальдіви. Пізніше його послуги знову знадобилися в Канаді, де чоловік запускав ресторанну кухню в готелі Delta Fredericton.

Наступною країною, на якій шеф-кухар зосередив увагу, стала Україна. Опинившись у Києві, Ектор очолив міжнародну мережу готелів «Інтерконтиненталь», безпосередньо взяв участь у відкритті 5-зіркового готелю InterContinental Kiev, а також розробив концепцію ресторанів ще низки шанованих столичних готелів.

У 2011-му таланти харизматичного кухаря виявилися затребуваними на телебаченні. Неординарний колумбієць з’явився в ролі судді в проєкті «МастерШеф» на телеканалі СТБ, згодом ставши його постійним учасником. Крім того, Хименес-Браво був зіркою проєктів «МастерШеф. Професіонали» та «МастерШеф. Діти». Окрім цього, знаний кулінар був ведучим програми «Кулінарна династія», експертом у передачі «Все буде добре», а у 2014-му шанувальники помітили колумбійця серед суддів у шоу «Україна має талант».

Підприємництво

 

Ставши відомим в Україні, Ектор вирішив залишитися в привабливій для нього країні – він навчився готувати борщ та започаткував власну справу. У 2013 році латиноамериканець відкрив у Києві кулінарну школу, куди почали з’їжджатися поціновувачі смачної їжі та шанувальники таланту Хіменеса-Браво.

Окрім навчального закладу, енергійний колумбієць заснував у столиці України консультаційну фірму Bravo Restaurants Group, відкрив декілька закладів харчування та встиг написати дві збірки рецептів, де поділився найкращими стравами на щодень та для свят.

Особисте життя

 

Привабливий та спортивний колумбієць (зріст – 172 см, вага – 75 кг) не відчуває нестачі уваги з боку жінок і, незважаючи на наполегливі чутки про його нетрадиційні уподобання, відомий гучними зв’язками. Плітки про особисте життя ловеласа він прокоментував наступним чином:

«Сім’я, дружина, діти з’являться тоді, коли настане слушний час. Краще не поспішати з одруженням та дітьми, адже мені вже 50 років. Ні!»

Зі своєю першою коханою зі школи, дівчиною на ім’я Сандра, молодому чоловікові, який прагнув зробити кар’єру, довелося розлучитися через переїзд до Боготи. Наступні стосунки Хіменес-Браво зав’язав, коли вже мешкав у Канаді. З коханою Керолайн він прожив 8 років, проте до весілля справа так і не дійшла – колумбієць рвався в Україну, де стрімко розвивалася його телевізійна кар’єра та бізнес, куди його подруга їхати не бажала.

У Києві Ектор не зміг встояти перед слов’янською красою і почав зустрічатися з Ганною Тягун, але й цей зв’язок не тривав довго. У 2022 році в ЗМІ ширилися розмови про роман латиноамериканця з рестораторкою та колегою по «МастерШеф» Ольгою Мартиновською, а в соціальних мережах останньої з’явилися спільні фотографії з чоловіком.

До галантного чоловіка приписували любовні стосунки зі співачкою Наталією Могилевською, а у 2022 році біля привабливого кулінара опинилася інша українська красуня, замасковані знімки якої колумбієць виклав у «Інстаграмі» (соціальна мережа заборонена в РФ, вона належить корпорації Meta, визнаній в РФ екстремістською). Ім’я коханої особи телеведучий не поспішає озвучувати, а репортери припускають, що таємничою обраницею Ектора може бути бренд-менеджерка Олена Соїр або модель Анастасія Іваниченко.

Ектор Хіменес-Браво

Ектор Хіменес-Браво нині

 

У 2022 році шеф-кухар регулярно з’являвся в ефірі ранкової програми «Прокинься з Ектором» на СТБ, де колумбієць ділився рецептами страв з тушонки, порадами, чим замінити м’ясо, та як перетворити звичайну локшину на вишукану страву. Окрім цього, Хіменес-Браво повернувся до ролі судді у 10-му сезоні шоу «МастерШеф».

Наразі чоловік співпрацює з волонтерськими організаціями, організовує благодійні заходи зі збору коштів для потребуючих українських родин, а його заклади щодня роздають 2 тис. обідів для незабезпечених.

Станом на травень 2025 року Ектор Хіменес-Браво — відомий шеф-кухар, ресторатор і телеведучий колумбійського походження, який здобув популярність в Україні як суддя шоу «МайстерШеф». Він продовжує активно розвивати свою кар’єру, займається благодійністю та ділиться особистими моментами зі свого життя.

Особисте життя та подорожі

 

У березні 2025 року Ектор вперше за 2,5 роки відвідав свою родину в Колумбії. Він поділився емоційними кадрами з мамою та близькими, зазначивши, що ця зустріч була його давньою мрією. Під час перебування на батьківщині він подорожував країною та насолоджувався місцевою кухнею.

У лютому 2025 року Хіменес-Браво натякнув на розрив стосунків із молодою українкою, з якою зустрічався з 2021 року. Він опублікував у соцмережах жартівливий допис, де зазначив, що наразі неодружений і перебуває в пошуках нової обраниці.

Ектор Хіменес-Браво

Здоров’я та особисті досягнення

 

У січні 2025 року Ектор відсвяткував своє 53-річчя. Він поділився філософськими роздумами про щастя та вдячність за підтримку рідних і друзів.

Також він продовжує дбати про своє здоров’я та фізичну форму. У квітні 2025 року Хіменес-Браво вразив шанувальників своєю спортивною фігурою після схуднення, поділившись фото до і після.

Професійна діяльність

 

Ектор залишається активним у кулінарній сфері. Він продовжує брати участь у телевізійних проєктах, зокрема в шоу «МастерШеф Україна», та розвиває власні ресторанні проєкти. Також він займається благодійністю, підтримуючи Збройні сили України та інші ініціативи.

У січні 2025 року Хіменес-Браво розповів про пересадку волосся, яку зробив рік тому. Він зазначив, що це було правильне рішення, яке допомогло йому почуватися впевненіше та щасливіше.
Апостроф

Ектор Хіменес-Браво продовжує надихати своїм прикладом, поєднуючи професіоналізм, щирість та відданість своїй справі.

Цікаві факти

 
  1. Серед шанувальників кулінарного таланту Хіменеса-Браво — королева Великобританії Єлизавета II, Тоні Блер, модель Наомі Кемпбелл, співачка Мадонна та інші.
  2. Перші зароблені гроші Хіменес-Браво витратив на телевізор для своєї мами.
  3. Ектор віддає перевагу котам, а не собакам, у кухаря живуть два бельгійських грифона — Чоко та Лупіта.
  4. Одного разу Ектор відповідав за кухню саміту G8, який відвідали Джордж Буш, Ангела Меркель, Стівен Гарпер та інші.

Марк Едді

5 хвилин на перегляд

Вадим Буряковський

6 хвилин на перегляд

Микола Тищенко

8 хвилин на перегляд

Дреа де Маттео

4 хвилин на перегляд

Гвінет Пелтроу

18 хвилин на перегляд

Івонн МакГіннес

7 хвилин на перегляд

Ахтем Сеітаблаєв

6 хвилин на перегляд