Ліза Глінська

Останні новини

ВІДЕО

ДЕТАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ

Ліза Глінська - засновник та викладач «Кондитерської школи «GL», автор та видавець двох книг, кулінарний експерт українських телешоу, лауреат Чемпіонату світу.

Майбутня кухарка Єлизавета Глінська народилася 29 вересня 1983-го року в Запоріжжі, Україна. У 12 років разом із сім’єю переїхала до Алупки, Крим. У 2000 році вступила до педагогічного університету, де вивчала вокал, і після закінчення три роки викладала в музичній школі.

У 2007 році переїхала до Києва, де здобула освіту художника-гримера в школі-студії Алли Чурі та працювала арт-директором у компанії Shiseido. Кулінарія на той час була лише хобі, але стала порятунком після особистих трагедій.

Ліза Глінська

Особисте життя та трагедія

 

У 25 років Ліза пережила страшну втрату: під час пологів у Ялті через лікарську помилку (надмірне введення стимулюючих препаратів і відсутність УЗД) її новонароджена дитина загинула через обвиття пуповиною. 

Це призвело до важкої депресії, розлучення з чоловіком після чотирьох років шлюбу, звільнення з роботи та кардинальних змін у зовнішності, зокрема гоління голови.

Щоб подолати горе, Ліза переїхала до Києва, де влаштувалася адміністратором у ресторані, спостерігала за роботою кухарів і почала відтворювати їхні страви вдома. Кулінарія стала її «душевним лікарем», повернувши сенс життя.

Ліза Глінська

Кар’єра та «МастерШеф»

 

У 2012 році Ліза Глінська стала переможницею другого сезону кулінарного шоу «МастерШеф» на телеканалі СТБ, отримавши 500 тисяч гривень і можливість навчатися в престижній кулінарній академії “Le Cordon Bleu” у Парижі.

Участь у шоу була для неї шансом повірити в себе та розпочати нове життя. Вона зізнавалася, що найскладнішим було готувати екзотичні інгредієнти, як-от зоофобуси (личинки з солодкуватим смаком), і вбивати жабу. Ліза вкладала в страви весь свій талант і азарт, що привело її до перемоги, хоча перед фіналом вона вважала конкурента Сашу сильнішим.

Після перемоги Ліза закінчила базовий кулінарний і повний кондитерський курс у Le Cordon Bleu. Повернувшись до України, вона стала кулінарним експертом на шоу «Все буде смачно» (СТБ), вела рубрику «Щоденники з Парижу» та стала суддею проєктів «МастерШеф. Професіонали» та «МастерШеф-9». У 2016 році вона здобула нагороду на Чемпіонаті світу з кондитерського мистецтва “Mondial des Arts Sucrés” у Парижі.

Ліза заснувала кондитерську школу GL у Києві, де викладає, і видала дві кулінарні книги. Вона також веде YouTube-канал «Ліза Глинська. Готуємо разом», ділячись рецептами, як-от чизкейк «Три шоколада» чи банановий пай.

Ліза Глінська

Сучасність і сім’я

 

У 2021 році Ліза оголосила про заручини з Максимом Большаковим, показавши обручку в Instagram. У листопаді 2024 року вона стала мамою двійнят – дівчаток Полини та Соломії, народжених передчасно після складної вагітності, під час якої Ліза пережила кровотечі, набряки та прееклампсію.

Вона тримала вагітність у таємниці через забобони, але після пологів поділилася радісною новиною та кадрами з пологового будинку. 3 травня 2025 року дівчаток охрестили в церкві, для чого Ліза обрала вишите плаття, а доньки були в білих мереживних сукнях.

Зараз сім’я живе в орендованому будинку за містом разом із сином Максима від першого шлюбу, за дітьми допомагають няня та родичі. Ліза заявляє, що відкрита до народження інших дітей у майбутньому, попри перестороги щодо її віку.

Ліза Глінська

Цікаві факти

 
  • Роман у Парижі: Під час навчання в Le Cordon Bleu у Лізи був роман із 21-річним французом Алексі, який закінчився після її повернення до України. Пізніше вона мала стосунки з кухарем Євгеном, але вони розірвалися через її «надмірну любов».
  • Зміна іміджу: У 2019 році Ліза кардинально змінила стиль, перейшовши до жіночнішого образу з довгим волоссям і модними нарядами, як-от яскраво-оранжевий жакет і шовкова майка на МастерШеф-9.
  • Соціальна активність: Після народження двійнят Ліза відкрила збір для українських військових, який отримав значну підтримку після оголошення про її материнство — за добу зібрали 100 тисяч гривень.
  • Інтроверт за натурою: Ліза зізнається, що їй важко працювати в ресторанах через інтровертність, але вона досягла успіху як кондитер і викладач.
  • Стрес на шоу: На МастерШеф Ліза переживала сриви, коли її страви не були найкращими, адже прийшла за перемогою. Найстресовішим було готувати для 50 шеф-кухарів України.
  • Кулінарна економія: Ліза намагалася бути економною на шоу, уникаючи зайвих продуктів, але одного разу пошкодувала дорогий тунець, повернувши його в холодильник.
  • Хобі: Окрім кулінарії, Ліза захоплюється боді-артом і подорожами. Її мрією було відкрити кав’ярню, на що вона планувала витратити виграш із МастерШеф.

Особисте життя

 

Ліза Глінська – приклад людини, яка подолала трагедію та реалізувала себе в улюбленій справі. Після втрати дитини та розлучення кулінарія стала її шляхом до зцілення. Сьогодні вона – відома кондитерка, любляча мама та дружина, яка продовжує надихати українців своїми рецептами, історіями та наполегливістю.

Її школа GL залишається однією з провідних кондитерських шкіл України, а її YouTube-канал надихає тисячі шанувальників.

Lida Lee – Лідія Скорубська

3 хвилин на перегляд

Ліза Глінська

8 хвилин на перегляд

Олександр Волошин

12 хвилин на перегляд

Христина Коц-Готліб

9 хвилин на перегляд

Євген Кошовий

11 хвилин на перегляд

Павло Вишняков

12 хвилин на перегляд

Лорін

8 хвилин на перегляд

Наталя Холоденко

16 хвилин на перегляд

Дмитро Комаров

11 хвилин на перегляд

Джамала

10 хвилин на перегляд

Амадор Лопес

4 хвилин на перегляд

Ешлі Джонсон

5 хвилин на перегляд

Денис Христов

3 хвилин на перегляд