День народження: 29 вересня 1983 р.\ Місце народження: м. Запоріжжя, Україна\ Зріст: ? см.\ Вага: ? кг.\ Сімейний стан: одружена з Максимом Большаковим,\
Майбутня кухарка Єлизавета Глінська народилася 29 вересня 1983-го року в Запоріжжі, Україна. У 12 років разом із сім’єю переїхала до Алупки, Крим. У 2000 році вступила до педагогічного університету, де вивчала вокал, і після закінчення три роки викладала в музичній школі.
У 2007 році переїхала до Києва, де здобула освіту художника-гримера в школі-студії Алли Чурі та працювала арт-директором у компанії Shiseido. Кулінарія на той час була лише хобі, але стала порятунком після особистих трагедій.
У 25 років Ліза пережила страшну втрату: під час пологів у Ялті через лікарську помилку (надмірне введення стимулюючих препаратів і відсутність УЗД) її новонароджена дитина загинула через обвиття пуповиною.
Це призвело до важкої депресії, розлучення з чоловіком після чотирьох років шлюбу, звільнення з роботи та кардинальних змін у зовнішності, зокрема гоління голови.
Щоб подолати горе, Ліза переїхала до Києва, де влаштувалася адміністратором у ресторані, спостерігала за роботою кухарів і почала відтворювати їхні страви вдома. Кулінарія стала її «душевним лікарем», повернувши сенс життя.
У 2012 році Ліза Глінська стала переможницею другого сезону кулінарного шоу «МастерШеф» на телеканалі СТБ, отримавши 500 тисяч гривень і можливість навчатися в престижній кулінарній академії “Le Cordon Bleu” у Парижі.
Участь у шоу була для неї шансом повірити в себе та розпочати нове життя. Вона зізнавалася, що найскладнішим було готувати екзотичні інгредієнти, як-от зоофобуси (личинки з солодкуватим смаком), і вбивати жабу. Ліза вкладала в страви весь свій талант і азарт, що привело її до перемоги, хоча перед фіналом вона вважала конкурента Сашу сильнішим.
Після перемоги Ліза закінчила базовий кулінарний і повний кондитерський курс у Le Cordon Bleu. Повернувшись до України, вона стала кулінарним експертом на шоу «Все буде смачно» (СТБ), вела рубрику «Щоденники з Парижу» та стала суддею проєктів «МастерШеф. Професіонали» та «МастерШеф-9». У 2016 році вона здобула нагороду на Чемпіонаті світу з кондитерського мистецтва “Mondial des Arts Sucrés” у Парижі.
Ліза заснувала кондитерську школу GL у Києві, де викладає, і видала дві кулінарні книги. Вона також веде YouTube-канал «Ліза Глинська. Готуємо разом», ділячись рецептами, як-от чизкейк «Три шоколада» чи банановий пай.
У 2021 році Ліза оголосила про заручини з Максимом Большаковим, показавши обручку в Instagram. У листопаді 2024 року вона стала мамою двійнят – дівчаток Полини та Соломії, народжених передчасно після складної вагітності, під час якої Ліза пережила кровотечі, набряки та прееклампсію.
Вона тримала вагітність у таємниці через забобони, але після пологів поділилася радісною новиною та кадрами з пологового будинку. 3 травня 2025 року дівчаток охрестили в церкві, для чого Ліза обрала вишите плаття, а доньки були в білих мереживних сукнях.
Зараз сім’я живе в орендованому будинку за містом разом із сином Максима від першого шлюбу, за дітьми допомагають няня та родичі. Ліза заявляє, що відкрита до народження інших дітей у майбутньому, попри перестороги щодо її віку.
Ліза Глінська – приклад людини, яка подолала трагедію та реалізувала себе в улюбленій справі. Після втрати дитини та розлучення кулінарія стала її шляхом до зцілення. Сьогодні вона – відома кондитерка, любляча мама та дружина, яка продовжує надихати українців своїми рецептами, історіями та наполегливістю.
Її школа GL залишається однією з провідних кондитерських шкіл України, а її YouTube-канал надихає тисячі шанувальників.
Увійдіть у свій обліковий запис