Майбутній танцюрист Франциско Хав’єр Гомес-Аспрон, відомий як Сиско Гомес (англ. Francisco Gomez), народився 4 лютого 1985 року в Лондоні, Велика Британія. Його батько, Франциско Гомес-Аспрон, іспанець із Севільї, працював креслярем на верфі, а мати, уродженка Калі, Колумбія, була професійною танцівницею. Завдяки матері Сиско почав танцювати з 11 років, відвідуючи заняття з музичного театру, джазу та чечітки в школі Вестмінстера.
Він також навчався в Sylvia Young Theatre School і Pineapple Performing Arts School. У 16 років Сиско поїхав до Лос-Анджелеса та Нью-Йорка, де приєднався до хіп-хоп компанії Culture Shock Dance, що стало переломним моментом у його кар’єрі. Він витрачав усі заощадження на тренування, ночуючи на підлозі в чужих квартирах, щоб навчатися у найкращих хореографів.
У 17 років Сиско заснував компанію 2XS-UK, ставши її артдиректором. У 2005 році він отримав нагороду «Найкращий новий хореограф» на британській версії The Carnival: Choreographer’s Ball. Його талант і наполегливість привели до співпраці з такими зірками, як Мадонна, Фергі, Pink, Кайлі Міноуг, Дженніфер Лопес, Тейлор Свіфт, Пола Абдул і Шеггі. Він також створював проморолики для Nike та був хореографом британських шоу X-Factor, The Voice і America’s Got Talent. У 2003-2009 роках Сиско був художнім керівником Dance 2XS у Лондоні, тренуючи танцівників різних стилів.
В Україні Сиско став відомим завдяки суддівству в шоу «Танцюють всі!» на СТБ (2008-2014, 6-й сезон) і «Танці з зірками» на 1+1 у 2019 році. Його професійні коментарі та харизма зробили його улюбленцем глядачів. Він також викладав у київській студії Release Dance Complex і був суддею Кубка на найкращу танцювальну студію України. Окрім хореографії, Сиско запустив власну лінію одягу Don Plastico, яку планував продавати в США, Росії та Україні, і спробував себе в діджеїнгу.
У 2025 році Сиско активно працює у Великій Британії та США, дебютувавши як ведучий на музичній премії BMA Awards. Він викладає молодих танцівників у спільноті P:SG і продовжує розвивати свою кар’єру, ділячись досвідом у майстер-класах по всьому світу.
Сиско Гомес відкрито говорить про свою гомосексуальність. У 2014 році в інтерв’ю Катерині Осадчій він підтвердив, що має бойфренда-ірландця, з яким повернувся з відпустки на Мальті. Він мріє про сім’ю та дітей, але вважає, що шлюб має бути органічним і потребує часу. Його партнер не пов’язаний із танцями чи режисурою, але Сиско тримає деталі в таємниці. У 2012 році ЗМІ приписували йому роман із танцівником Шоном Найлзом, але це не було підтверджено. Сиско має татуювання українською мовою «Кохаю» на плечі, що символізує його любов до України.
Сиско зізнається, що любить розкіш, зокрема автомобілі (Cadillac, Mercedes, BMW), але не вміє водити, сподіваючись на особистого водія. Він обожнює їжу – японську, тайську, індійську, італійську, мексиканську, колумбійську кухні, але українська кухня йому не припала до смаку через «багато вареного». Його улюблений фільм – «П’ятий елемент», а пісня – «Sick» Сема Спарро. Сиско знає англійську, іспанську, трохи французьку, але вважає російську надто складною для вивчення.
Сиско Гомес настільки прив’язався до України, що називає себе українцем за духом. У 2014 році він висловлював занепокоєння через російське вторгнення на Донбас, зазначаючи, що болісно сприймає новини про війну. Після повномасштабного вторгнення Росії в 2022 році він підтримав Україну, закликавши українців залишатися єдиними та піклуватися одне про одного. У травні 2022 року Сиско привітав Kalush Orchestra з перемогою на «Євробаченні», написавши в Instagram: «Україно, ти зробила це! Любов, любов, любов». Його татуювання «Кохаю» стало символом його зв’язку з країною.
У 2025 році Франциско Гомес продовжує кар’єру в Британії та США, поєднуючи хореографію, викладання та ведення заходів. Він залишається активним у соцмережах, ділячись фото з коханим і моментами з роботи. Його підтримка України, любов до танців і харизма роблять його унікальною постаттю в танцювальній індустрії. Сиско називає Україну своїм другим домом і сподівається повернутися, коли війна закінчиться, щоб знову надихати українців своєю творчістю.
Використання фото: П.4 ст.21 ЗУ “Про авторські та суміжні права – “Відтворення з метою висвітлення поточних подій засобами фотографії або кінематографії, публічне повідомлення або повідомлення творів, побачених або почутих під час таких подій, в обсязі, виправданому інформаційною метою.”
Анастасія Завадська – яскрава зірка чотирнадцятого сезону МастерШеф на СТБ у 2024 році, яка дійшла до суперфіналу, завоювавши серця глядачів своєю харизмою, кулінарною логікою та стійкістю. Ця 29-річна киянка, за освітою маркетологиня, змінила офісне життя на кухню, демонструючи талант до створення вишуканих страв із локальних продуктів. Від домашніх експериментів до боротьби за кубок МастерШеф – історія Насті надихає тих, хто вірить у сміливість змінювати життя. У цій статті ми розповімо про її біографію, сім’ю, кар’єру та цікаві факти, що роблять її постать незабутньою.
Анастасія Завадська народилася 15 червня 1995 року в Києві. Її дитинство пройшло в атмосфері творчості та сімейного тепла. Мама, за словами Насті в інтерв’ю для СТБ, навчила її готувати перші страви, зокрема голубці, які стали її улюбленою стравою. У Насті є молодший брат, з яким вона часто змагалася в дитинстві, влаштовуючи імпровізовані кулінарні конкурси. У школі вона була активною, захоплювалася літературою та малюванням, що вплинуло на її естетичний підхід до подачі страв.
Після закінчення школи Анастасія вступила до Київського національного економічного університету, де здобула освіту в сфері маркетингу. У юності вона також захоплювалася танцями та подорожами, відвідавши країни Європи, зокрема Італію, де відкрила для себе тонкощі місцевої кухні. Ці подорожі надихнули її на кулінарні експерименти, які вона почала вдома, додаючи до традиційних рецептів сучасні техніки.
До МастерШеф Анастасія працювала маркетологинею в одній із київських компаній, займаючись просуванням брендів. Однак кулінарія завжди була її пристрастю. Як вона розповіла в інтерв’ю vidhuk.ua, її любов до готування почалася з бажання створювати страви, які б відображали її особистість. Вона самостійно вивчала кулінарні техніки, переглядаючи відео на YouTube і відвідуючи майстер-класи відомих шеф-кухарів.
У 2024 році Анастасія стала учасницею чотирнадцятого сезону МастерШеф, який стартував восени. Її страви, що поєднували локальні інгредієнти з вишуканою подачею, вразили суддів – Ектора Хіменеса-Браво, Ольгу Мартиновську та Володимира Ярославського. Після шоу вона отримала пропозицію співпраці від ресторану в Києві, але вирішила зосередитися на розвитку власного кулінарного блогу в Instagram (@nastya_zavadska), де ділиться рецептами та історіями зі шоу. Її дописи, сповнені гумору та натхнення, зібрали тисячі підписників.
Під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну Анастасія залишилася в Києві, допомагаючи волонтерам готувати їжу для ЗСУ та переселенців. У 2025 році вона анонсувала запуск кулінарного проєкту, спрямованого на популяризацію українських продуктів, що має стати її внеском у відродження гастрономічної культури.
Анастасія Завадська увійшла до двадцятки учасників чотирнадцятого сезону МастерШеф на СТБ, прем’єра якого відбулася восени 2024 року. На кастингу вона представила голубці з соусом із ферментованих томатів, які отримали три «так» від суддів за баланс смаків і креативність. Її стиль готування вирізнявся увагою до локальних продуктів і концепцією farm-to-table, що стало її фірмовою рисою.
У 7-му випуску Настя стала капітаном червоної команди в конкурсі «Кулінарна битва», де її страва – каре ягняти з пюре з топінамбура – отримала високу оцінку за гармонію смаків. У 12-му випуску вона здивувала суддів десертом із гарбуза та карпатських трав, який назвали «мистецтвом на тарілці». Однак її шлях не був безхмарним: у 14-му випуску вона потрапила в «чорні фартухи» через невдалий експеримент із молекулярною кухнею, але змогла вразити суддів у наступному конкурсі, приготувавши авторський борщ.
У суперфіналі, показаному 28 грудня 2024 року, Анастасія змагалася з Наталкою Нікішиною, представивши сет із трьох страв: закуску (тартар із локальної риби), основну страву (качку з вишневим соусом) і десерт (павлову з ягодами). Попри вражаючу подачу, перемогу здобула Наталка Нікішина, але Настя отримала похвалу за креативність і запрошення на стажування в ресторані Ектора Хіменеса-Браво.
Анастасія виросла в сім’ї, де мама та молодший брат створювали атмосферу підтримки. Вона не одружена, але в 2024 році в Instagram натякнула на романтичні стосунки, опублікувавши фото з прогулянки. Настя мріє про сім’ю, але поки що зосереджена на кар’єрі та кулінарних проєктах.
Анастасія Завадська – це приклад людини, яка змінила кар’єру заради мрії, довівши, що кулінарія може бути мистецтвом. Її шлях на МастерШеф показав її як талановиту кулінарку з унікальним баченням. Попри поразку в суперфіналі, вона здобула любов глядачів і визнання суддів, ставши символом нового покоління українських кухарів.
Сьогодні Настя живе в Києві, розвиваючи кулінарний блог і готуючись до запуску власного гастрономічного проєкту. Її енергія та віра в локальні продукти надихають тисячі українців. Від маркетингових стратегій до кулінарних шедеврів – Анастасія Завадська залишається символом сміливості, креативності та любові до української кухні.
Використання фото: П.4 ст.21 ЗУ “Про авторські та суміжні права – “Відтворення з метою висвітлення поточних подій засобами фотографії або кінематографії, публічне повідомлення або повідомлення творів, побачених або почутих під час таких подій, в обсязі, виправданому інформаційною метою.”
Увійдіть у свій обліковий запис